Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Check-in: Egyptský karibik - Marsa Matruh
Zdielať na

Check-in: Egyptský karibik - Marsa Matruh

BRATISLAVA / Klenot ukrytý pred zrakmi turistov. Tak trochu iný Egypt nájdete pri Stredozemnom mori. Zapozerajte sa doďaleka ponad azúrovo modré more z pohodlia pláže s bielym pieskom. Vitajte v Marsa Matrouh, ktorá dostala prezývku „egyptský Karibik“.

Ochutnajte shawarmi okorené tahini pastou a zajedzte chlebom aish, čo v preklade znamená život. Nasadnite do lietadla v Bratislave či Košiciach a spoznajte Egypt ako miestonajkrajších pláží, veľkorysých služieb a kolísku civilizácie. Veď už egyptskí astronómovia v dávnom staroveku vytvorili kalendár podobný nášmu – založený na rotácii slnka a v dĺžke 365 dní.

Milovníci historických pamiatok ocenia blízkosť majestátneho a technologicky zvládnutého diela v podobe pyramíd v Gíze. Pyramídy, ktoré si ctia svojich faraónov a presne tie isté pyramídy, ktorých výstavba už mnohé roky nedá spávať egyptológom. A možno vás zaujme oáza Siwa v Líbyjskej púšti, kde sa údajne zvykla kúpať aj posledná kráľovná starého Egypta, Kleopatra.

Presmerujte pozornosť na novú, cestovateľskú reláciu Check-in. „Túlajte“ sa pútavými miestami našej planéty v spoločnosti moderátora a šéfky cestovnej kancelárie, Eleonóry Fedorovej. Poznávajte, vnímajte a checkujte sa každú sobotu na „pravidelnej linke“ TV JOJ 24.

Súvisiace články

Najčítanejšie