Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Check-in: Srí Lanka, perla Indického oceánu
Zdielať na
Check-in

Check-in: Srí Lanka, perla Indického oceánu

BRATISLAVA / Kombinácia ayurvédy, voňavého čaju, vzácnych kameňov a mystických buddhových chrámov. Pozorujte v Minneriya parku stáda ázijských slonov, motýľov a vtákov, zrátajte sochy Budhu v Dambulle a nechajte sa ponúknuť ryžou v banánovom liste, lamprais. Ostrov v tvare slzy, Srí Lanka, zanechá vo vašom srdci nezmazateľnú stopu.

Zacieľte pozornosť na „Leviu horu“ menom Sigiriya a potešte sa pohľadom na kúpajúce sa slonie mláďatá v sloňom sirotinci Pinnawela. Zalejte si pravý ceylónsky čaj a keď si nabudúce posypete koláč škoricou, myslite na to, že škorica pochádza zo Srí Lanky. Podľahnite kúzlu ostrova pod Indiou, kde sa križujú štyri náboženstvá, ochraňuje príroda a mystická atmosféra dokáže stíšiť tok myšlienok. Srí Lanka je kút zeme, kde to vonia nielen čajom, ale aj milotou miestnych.

Presmerujte pozornosť na novú, cestovateľskú reláciu Check-in. „Túlajte“ sa pútavými miestami našej planéty v spoločnosti moderátora a šéfky cestovnej kancelárie, Eleonóry Fedorovej. Poznávajte, vnímajte a checkujte sa každú sobotu na „pravidelnej linke“ TV JOJ 24.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie