Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Check-in: Safari v Tanzánii
Zdielať na

Check-in: Safari v Tanzánii

BRATISLAVA / Vymeňte smartfóny za ďalekohľad a pozorujte prírodu v Tanzánii. Vzácne ebenové stromy, gepardy, oryxy alebo pocíťte zimomriavky v blízkosti „veľkej 5“, ktorú tvoria slon, lev, leopard, byvol a nosorožec. Zažite na vlastnej koži celosvetovo najlepšie safari na džípoch v blízkej Tanzánii. Let zo Zanzibaru trvá cca 90 minút a vy sa tak môžete stať súčasťou skutočnej divočiny.

Národný park Tarangire ohúri prvenstvom v najväčšej koncentrácii divokých slonov na meter štvorcový. Spoznajte naživo antilopy Kudu, gazely, gepardy či impaly a oddýchnite si v tieni vzácnych ebenových stromov či baobabov. A možno sa vám pošťastí uvidieť zriedkavý druh nosorožca čierneho, ktorý je údajne v parku stále prítomný.

Kráter Ngorongoro na ploche 8288 km², to je jeden zo siedmich prírodných divov Afriky. Uchváti vás tu migrácia pakoní, zebier aj gaziel. Celý ekosystém parku patrí k najmenej narušeným ekosystémom sveta. Vedeli ste, že názovNgorongoro“ pochádza od Masajov? Je to opis zvuku kravského zvončeka, tzv. ngor ngor.

Obed formou pikniku priamo v parku a noc v kempe priamo v divočine je to, čo vaše exotické poznávanie zadefinuje. Poseďte si pri ohni, napojte sa opäť na prírodu a zapozerajte na oblohu posiatu tisíckami hviezd.

Presmerujte pozornosť na novú, cestovateľskú reláciu Check-in. „Túlajte“ sa pútavými miestami našej planéty v spoločnosti moderátora a šéfky cestovnej kancelárie, Eleonóry Fedorovej. Poznávajte, vnímajte a checkujte sa každú sobotu na „pravidelnej linke“ TV JOJ 24.

Súvisiace články

Najčítanejšie