Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najdôležitejšie spravodajské témy týždňa v relácii 24 minút
Zdielať na

Najdôležitejšie spravodajské témy týždňa v relácii 24 minút

BRATISLAVA / Reputáciu súkromnej firmy po neoprávnenom verejnom lynči prišiel osobne zachraňovať minister. V bani Nováky došlo k nehode a vážnym zraneniam. Andrej Danko chystá comeback na chrbte Roberta Fica. A v Bratislave nasadili proti komárom okrem dronov aj vrtuľník. Pozrite si zhrnutie týždňa.

V pondelok prišiel do kolárovského mlyna sám minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan, aby zachraňoval reputáciu firmy. Tú totiž poškodili nezodpovedné vyjadrenia politikov o kontaminovanej múke. Podľa testov štátnej potravinovej správy pritom žiadnu koncentráciu nebezpečných látok nezistili.

Na Slovensku panuje nebezpečný trend. Zaočkovanosť detí proti osýpkam v posledných rokoch klesá a presiahla kritickú úroveň 95 percent. To je hranica kolektívnej imunity.
V utorok na to osobne upozornili hlavný hygienik a lekárski experti. Zákerné detské ochorenie, ktoré sa vďaka očkovaniu podarilo eliminovať, sa vracia. Riziko lokálnych epidémií osýpok je tak oveľa vyššie.

V hlavnom meste sa postreky proti komárom začali skôr ako po minulé roky. Spôsobilo to vyliatie rieky Morava. Aby sa larvy nestihli vyliahnuť, používa mesto pri zásahoch nielen drony, ale aj helikoptéru.

Súvisiace články

Najčítanejšie