Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Voľby2022: Kandidátom Hlas-SD na post predsedu ŽSK je P. Slyško
Zdielať na

Voľby2022: Kandidátom Hlas-SD na post predsedu ŽSK je P. Slyško

Zdroj: TASR

ČIČMANY / Kandidátom strany Hlas-SD na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) bude v jesenných komunálnych voľbách Peter Slyško. Predseda Hlas-SD Peter Pellegrini o tom informoval vo štvrtok na tlačovej konferencii v Čičmanoch.

Prioritami Slyška je dopravná infraštruktúra, cestovný ruch a starostlivosť o všetky regióny Žilinského kraja. "Za najdôležitejšiu vec v tejto ťažkej dobe považujem pomoc ľuďom. Ak v tejto skúške zásadne zlyháva štát, musia ľuďom pomôcť obce, mestá a kraje. Ľuďom ponúkam so svojim tímom manažérsky prístup a orientáciu na výsledky. Čakajú konkrétne skutky, nie ďalšie sľuby od tých, ktorí už príležitosť dostali," zdôraznil Slyško. Hlas chce podľa Pellegriniho kombinovať skúsenosť s novou energiou.

"Dva roky tejto vlády jasne ukázali, že kompetencia a schopnosť riadiť štát či samosprávu je nevyhnutná. Dôležitá je aj schopnosť priviesť do politiky nové tváre, ktoré už v živote niečo dokázali, využiť ich energiu, dravosť a schopnosť pozrieť sa na veci inými očami. Peter Slyško je mladým, ale už skúseným manažérom. Do najvyššej riadiacej pozície sa vypracoval vlastnými schopnosťami a úsilím. Má skúsenosti s cestovným ruchom, kultúrou, ale i dopravou," povedal líder Hlas-SD. Kandidatúru na post predsedu ŽSK už ohlásili súčasná predsedníčka Erika Jurinová, podpredseda ŽSK a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Igor Janckulík a František Drozd z Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS). Kandidatúru bývalého žilinského primátora a exriaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti Igora Chomu ohlásil šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie