Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Voľby2022: O. Lunter si v kampani i ďalšom pôsobení v BBSK zakladá na spolupráci
Zdielať na

Voľby2022: O. Lunter si v kampani i ďalšom pôsobení v BBSK zakladá na spolupráci

Zdroj: TASR

BANSKÁ BYSTRICA / Celkom šesť bodov volebného programu predstavil v utorok (30. 8.) zástupca predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a kandidát na predsedu BBSK v nadchádzajúcich voľbách Ondrej Lunter. Zároveň spolu so svojimi podporovateľmi a kandidátmi na poslancov VÚC odštartoval svoju volebnú kampaň.

Ako uviedol na tlačovej konferencii v Banskej Bystrici, jeho krédom v kampani je spolupráca. "Som presvedčený, že spoločne dokážeme najviac," pripomenul na úvod slogan svojej kampane. O širokú spoluprácu ľudí, strán a hnutí sa chce opierať aj v prípade, že bude zvolený za predsedu BBSK.

Ďalej uviedol, že jeho volebný program s názvom Aby veci fungovali najprv koncipovali odborníci a neskôr sa k nemu mohli vyjadriť aj bežní občania. Podľa neho sú nosnými bodmi cesty a doprava, moderný, transparentný a inovatívny kraj, vzdelanie, práca, prosperita, sociálne veci, zdravotníctvo a cestovný ruch, voľný čas a šport. Regionálna politika má byť podľa neho o kvalitných cestách, o školách, ktoré poskytujú kvalitné vzdelanie o lepšom a dostupnejšom poskytovaní zdravotnej starostlivosti. "Toto som robil posledných päť rokov a z tohto nemienim poľaviť," pripomenul.

Zároveň predstavil tím 44 ľudí, ktorí kandidujú na poslancov VÚC a ktorí ho podporujú v kampani. Podľa neho ide o kandidátov štyroch politických strán, do poslaneckého zboru BBSK však kandidujú ako nezávislí. Ondrej Lunter kandiduje rovnako ako nezávislý, podporu má ale od strán SaS, KDH, Progresívne Slovensko, Spolu, OKS, Aliancia a Hlas-SD.

Súvisiace články

Najčítanejšie