Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Voľby2022: Úradujúci primátor Liptovského Mikuláša J. Blcháč opäť kandiduje
Zdielať na

Voľby2022: Úradujúci primátor Liptovského Mikuláša J. Blcháč opäť kandiduje

Zdroj: TASR

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Primátorský post v meste Liptovský Mikuláš chce v jesenných komunálnych voľbách obhájiť Ján Blcháč. Podporu mu dali strany Hlas–SD a Smer-SD. Súčasný primátor to potvrdil na utorňajšej tlačovej konferencii v Liptovskom Mikuláši. Predstavil aj jeho tím 25 kandidátov na mestských poslancov. Zdôraznil, že ide o osobnosti z oblasti zdravotníctva, vzdelávania, architektúry a urbanizmu, ale aj kultúry, podnikania aj športu.

"Stále som nevyčerpal všetky svoje konkrétne predstavy o rozvoji mesta a našich mestských častí a viem, že sa toho dá ešte veľa vylepšiť. Som pripravený viesť naše mesto ďalej, a na to potrebujem opäť priazeň Liptovskomikulášanov," uviedol Blcháč. Počas nasledujúcich štyroch rokov plánuje spoločne s tímom reštartovať masívnu obnovu ciest a chodníkov v celom meste.

Pokračovať chce aj v rozširovaní športovísk vrátane plavárne, kde sa chystá pre Liptovskomikulášanov postaviť vonkajšie kúpalisko. Pozornosť bude venovať aj dostupnému bývaniu pre mladé rodiny a rozvoju služieb pre seniorov. Heslom Blcháčovej kampane je "Ľudsky, rozumne, ďalej - ako silný tím". Pri ohlásení kandidatúry vyzval na čistú kampaň. Antikampaň podľa jeho slov nie je férový spôsob konkurenčného boja. Kandidatúru na primátorský post v Liptovskom Mikuláši v jesenných komunálnych voľbách oficiálne ohlásil aj bývalý brankár slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Laco. Záujem o funkciu primátora na sociálnej sieti deklarovali poslankyňa mestského zastupiteľstva Lucia Cukerová a právnik Tomáš Martaus.

Súvisiace články

Najčítanejšie