Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obyvatelia Prešova majú jasné vízie o novom primátorovi
Zdielať na

Obyvatelia Prešova majú jasné vízie o novom primátorovi

PREŠOV / Parkovanie, stav ciest i dobudovanie potrebného obchvatu. To sú problémy, ktoré najviac trápia obyvateľov metropoly Šariša. Na riešenie týchto problémov sme sa opýtali troch kandidátov na primátorské kreslo, ktorí by podľa exkluzívneho prieskumu agentúry Focus pre denníky SME, Korzár a TV Markíza získali v blížiacich sa komunálnych voľbách najviac hlasov. Tento prieskum sa uskutočnil 25. až 30. septembra na vzorke 605 Prešovčanov vo veku nad 18 rokov.

Túžbou niektorých Prešovčanov je aby sa vrátil kultúrno-spoločenský život do vyľudneného centra mesta. "Chceme doriešiť aj farmárske trhy, malo by to znova žiť," uviedol kandidát na prímátora mesta Prešov Pavel Hagyari. "Pokúšame sa zriadiť aj kultúrny inštitút," povedal kandidát na primátora mesta Prešov Frantik Oľha. "V zime by som chcel v centre mesta postaviť klzisko," uviedol kandidát na primátora mesta Prešov Ľuboš Micheľ. 

Ľudia sa hlavne sťažovali na nedostatok parkovacích miest, preplnené cesty a málo zelene. A aj mladí ľudia majú predstavy, čo PPrešove chýba ich vekovej kategórii. "Máme v pláne multišportový areál," povedal Hagyari. Tretie najľudnatejšie mesto sa dlhé roky trápilo s obrovskými kolónami áut. Problém čistaočne vyriešil už hotový východný obchvat, prešovčania chcú ale ešte niečo navyše.

Súvisiace články

Najčítanejšie