Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Voľby2022: V Pezinku podalo kandidatúru na primátora osem uchádzačov
Zdielať na

Voľby2022: V Pezinku podalo kandidatúru na primátora osem uchádzačov

Zdroj: TV JOJ

PEZINOK / O post primátora Pezinka sa uchádza osem kandidátov, na miesto v 25-člennom zastupiteľstve ašpiruje 85 záujemcov. V súvislosti s podaním kandidátnych listín do októbrových samosprávnych volieb o tom TASR v utorok informovala Daniela Malíková z referátu komunikácie Mestského úradu v Pezinku.

"V prípade kandidátov na primátora ide len v jednom prípade o nomináciu politickej strany - Národná koalícia/Nezávislí kandidáti, ďalší uchádzači kandidujú ako nezávislí," dodala. Pripomenula, že oficiálny zoznam kandidátov zverejní mesto až po ich registrácii mestskou volebnou komisiou, tá tak musí urobiť najneskôr 45 dní predo dňom volieb.

Kandidatúru na post primátorky Pezinka potvrdila v auguste pre TASR súčasná viceprimátorka Mária Wagingerová. Záujem o post šéfa samosprávy okresného mesta v Bratislavskom kraji ohlásil už v polovici júna aj terajší poslanec pezinského mestského zastupiteľstva Roman Mács. V pondelok (5. 9.) informovala strana Národná koalícia/Nezávislí kandidáti, že jej nominantom vo voľbách pezinského primátora bude člen mestskej športovej komisie Rastislav Blaško. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Súvisiace články

Najčítanejšie