Skoro jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Voľby2022: Služobne najstarší starostovia v Bratislavskom kraji chcú pokračovať
Zdielať na

Voľby2022: Služobne najstarší starostovia v Bratislavskom kraji chcú pokračovať

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Najdlhšie pôsobiaci súčasní starostovia v Bratislavskom kraji sa chcú uchádzať o mandát aj na ďalšie volebné obdobie. Pre TASR väčšina z nich potvrdila, že bude obhajovať svoj post.

"Áno, pôjdem do toho opäť," potvrdil Vladimír Vittek, starosta obce Kaplna v okrese Senec, ktorý šéfuje miestnej samospráve od roku 2000. Hoci sa v predchádzajúcich obdobiach podľa neho podarilo v obci zrealizovať množstvo projektov, stále vidí výzvy. "Určite chceme doriešiť kanalizáciu, rovnako by sme radi dokončili zateplenie materskej školy," spresnil Vittek, ktorý bude v jesenných voľbách nominantom KDH. Pokračovaním sa zaoberá aj Baltazár Fejes, ktorý je už od roku 1990 starostom obce Vlky v Seneckom okrese.

"V nasledujúcich dňoch sa definitívne rozhodnem aj o tom, či v prípade, ak budem kandidovať, pôjdem ako nezávislý alebo nominant strany," uviedol pre TASR Fejes, ktorý v predchádzajúcich voľbách kandidoval s podporou SMK. Od volieb v roku 2002 vedú obce traja starostovia v okrese Malacky - Hubert Danihel v Kostolišti, Róbert Bujna v Kuchyni a Boris Šimkovič v Záhorskej Vsi. Zámer uchádzať sa o šiesty mandát v rade potvrdili Danihel i Bujna. "Priznávam, v terajšej situácii, keď je samospráva zo štátu tlačená do stále väčšieho množstvo povinností bez adekvátneho finančného krytia a podpory, som zvažoval aj to, že pokračovať nebudem. Rozhodla vôľa ísť ďalej a dokončiť to, čo máme rozrobené. Musíme sa s tým popasovať napriek tomu, že situácia nie je ľahká," uviedol Danihel, ktorý kandiduje ako nezávislý. Bujna ráta s tým, že v prípade zvolenia to bude jeho posledné volebné obdobie v pozícii starostu. ň

"Vek človek nezastaví. Chcem však dokončiť a zrealizovať ešte viacero projektov, ktoré potrebuje obec," povedal Bujna, ktorý sa bude o hlasy uchádzať opäť ako koaličný kandidát. "Pôjde zrejme opäť o trojkoalíciu, popri KDH a SaS by to mala byť ešte jedna menšia strana," naznačil Bujna. Starosta najzápadnejšieho sídla SR Boris Šimkovič zo Záhorskej Vsi oficiálne neohlásil kandidatúru, pre TASR však potvrdil, že ju zvažuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie