Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Voľby2022: SOM Slovensko eviduje vyše 200 kandidátov so záujmom o podporu strany
Zdielať na

Voľby2022: SOM Slovensko eviduje vyše 200 kandidátov so záujmom o podporu strany

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Nová politická Strana obcí a miest – SOM Slovensko eviduje viac ako 200 záujemcov, ktorí chcú v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách kandidovať s jej podporou. Pri rozhodovaní o tom, komu dá podporu, pomáhajú strane prijaté pravidlá. Pri posudzovaní jednotlivých uchádzačov kladie dôraz na odbornú fundovanosť a tiež morálnu a ľudskú bezúhonnosť.

"Sme nová strana na politickej scéne, preto nám veľmi záleží na tom, komu dáme svoju podporu," uviedol pre TASR predseda strany, starosta Záhorskej Bystrice a predseda Regionálneho združenia starostov Bratislavy Jozef Krúpa. Strana sa zaujíma najmä o dve veci, a to aby mali kandidáti na svoju prácu potrebné odborné predpoklady a zároveň, aby boli ľudsky či morálne bezúhonní. Požaduje preto od nich najmä čistý trestný register a vyrovnané všetky záväzky voči daňovému úradu, sociálnej či zdravotnej poisťovni.

"Radi by sme uzatvorili rozhodovanie o našej podpore najneskôr do konca budúceho týždňa," dodal Krúpa. Cieľom strany je priniesť z regiónov do politiky šikovných a skúsených ľudí, ktorí majú záujem pomáhať pri rozvoji miest a obcí. Pripojiť sa môže každý, kto má ambíciu a chuť zmeniť okolie, mesto či obec k lepšiemu, pričom sa nechce uchádzať o podporu žiadnej z politických strán ani zbierať podpisy ako nezávislý kandidát. O podporu sa uchádzajú kandidáti na starostov, primátorov či poslancov do miest, obcí a krajov. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.

Súvisiace články

Najčítanejšie