Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kandidáti na primátora Banskej Bystrice chcú zlepšiť stav ciest a parkovanie
Zdielať na

Kandidáti na primátora Banskej Bystrice chcú zlepšiť stav ciest a parkovanie

BANSKÁ BYSTRICA / Čosi viac ako 56 percent Banskobystričanov sa chystá voliť v komunálnych voľbách. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza. Realizovali ho od tretieho do deviateho októbra na vzorke 605 respondentov. O post primátora sa v Banskej Bystrici uchádza 6 kandidátov. Podľa prieskumu najviac trápi obyvateľov mesta stav ciest a chodníkov či parkovanie.

Málo pracovných príležitostí, žiadny veľký zamestnávateľ. Toto chýba v Banskej Bystrici najmä mladým ľuďom. "Je tu málo firiem. Ľudia odchádzajú, lebo tu nemajú prácu," uviedol miestny. 

"Črtá sa nám strategický investor, len to treba prerokovať s vládou," povedal terajší primátor Ján Nosko. "Potrebujeme rokovať s vládou a spolupracovať s krajom, Je tu stagnácia," uviedla kandidátka na primátorku Diana Javorčíková. "Potrebujeme investora, ľudia nám odchádzajú," povedal kandidát na primátora Daniel Karas. 

Ľudia poukazujú na zlý stav ciest a chodníkov. "Chodníky sú zdevastované, ak sa chcete dostať do mesta je to otras," povedal obyvateľ miestny. "Masívne sme investovali do ciest a chodníkov, údržba stojí viac ak sa staré pláta," uviedol Nosko. "Starostlivosť je nesystematická, len plátame a chýba pridaná hodnota," povedala Javorčíková. 

Pdľa banskobystričanov chýbajú cyklotrasy, v meste pod Urpínom je ich nedostatok. "Každý len sľubuje a nič z toho," uviedol miestny. "Máme v pláne dobudovať 16 km, len je problém vykúpiť pozemky," povedal Nosko. Parkovanie je problémom o ktorom hovoril každý z oslovených banskobystričanov. "Chceme riešiť rezidenčné parkovanie v celom meste," uviedol Nosko. "To treba na každom sídlisku extra a inak lebo sú tam iné potreby," povedala Javorčíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie