Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Voľby2022: V Michalkovej nekandiduje nikto, uvažujú o pričlenení
Zdielať na

Voľby2022: V Michalkovej nekandiduje nikto, uvažujú o pričlenení

Zdroj: TASR

MICHALKOVÁ / V obci Michalková v okrese Zvolen nemajú v nadchádzajúcich komunálnych voľbách kandidátov na starostu ani na poslancov. Záujem vykonávať túto funkciu neprejavil ani jeden obyvateľ obce. Pre TASR to uviedla Alena Filová z odboru všeobecnej vnútornej správy Okresného úradu vo Zvolene, ktorý zastrešuje aj agendu okresov Detva a Krupina.

Michalková je zároveň jedinou obcou v rámci Banskobystrického samosprávneho kraja, kde voľby do obecného zastupiteľstva nebudú. "V tejto obci už pri posledných voľbách pred štyrmi rokmi uvažovali o pričlenení k niektorej zo susedných obcí alebo k Zvolenu, nakoniec sa našli takí, ktorí sa rozhodli kandidovať. V súčasnosti však opäť nastala situácia, keď sa miestni rozhodujú, či si budú svoje veci spravovať sami alebo sa k niekomu pričlenia," uviedla Filová. Obyvatelia tejto obce však voliť môžu, a to kandidátov na predsedu a poslancov BBSK.

V obciach Lukavica v okrese Zvolen a Slatinské Lazy v okrese Detva je zase menší počet kandidátov na obecných poslancov, ako má byť zvolených. V rámci BBSK sú takýmito samosprávami ešte Baláže a Poniky v okrese Banská Bystrica a Nevoľné v okrese Žiar nad Hronom. Vo všetkých týchto samosprávach sa preto o niekoľko mesiacov budú konať nové voľby. Spojené voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia 29. októbra.

Súvisiace články

Najčítanejšie