Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Voľby2022: Detva: O post primátora sa chcú uchádzať dvaja mestskí poslanci
Zdielať na

Voľby2022: Detva: O post primátora sa chcú uchádzať dvaja mestskí poslanci

Zdroj: TV JOJ

DETVA / O post primátora Detvy sa chcú v jesenných komunálnych voľbách uchádzať súčasní mestskí poslanci Slavomír Ciglan a Branislav Baran. TASR to potvrdili vo svojom spoločnom stanovisku pre médiá.

"Spoločným vyhlásením deklarujeme chuť na zmenu a chuť spolupracovať v prospech mesta Detva. Finálnym kandidátom na primátora bude z nás dvoch ten, ktorý bude cítiť najväčšiu podporu od občanov Detvy," vyhlásili. Pripomínajú, že zužitkovať chcú svoje skúsenosti z mestského zastupiteľstva a priniesť mestu zmenu a pokrok.

"Detvania dlhodobo požadujú zmenu k lepšiemu, ktorá je potrebná. Ľudia si zaslúžia mesto, ktoré im bude pomáhať," zdôrazňujú s tým, že nasledujúci týždeň začnú v Detve zbierať podpisy pre kandidatúru. Slavomír Ciglan je poslanec mestského zastupiteľstva od roku 2014. Od roku 2018 je členom komisie mládeže a školstva. Je učiteľ a zároveň aj zakladateľ a prezident detvianskeho florbalového klubu. Branislav Baran je poslancom mestského zastupiteľstva od roku 2014, v súčasnosti je členom komisie výstavby a životného prostredia. V minulosti osem rokov pôsobil na pozícii referenta životného prostredia Mestského úradu v Detve.

Súvisiace články

Najčítanejšie