Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Voľby2022: Na post primátorky Zvolena kandiduje Dominika Árvaiová
Zdielať na

Voľby2022: Na post primátorky Zvolena kandiduje Dominika Árvaiová

Zdroj: TASR

ZVOLEN / Svoju kandidatúru na post primátorky mesta Zvolen ohlásila advokátka Dominika Árvaiová. Kandidovať bude ako nezávislá, bez podpory politických strán a hnutí. Informovala o tom v stredu (6. 7.) na tlačovej konferencii.

Árvaiová chce podľa vlastných slov rozhýbať mesto, ktoré v uplynulých rokoch stagnovalo. Chce tiež zlepšiť politickú kultúru v mestskom parlamente, ktorá je podľa nej založená na rozporoch medzi poslancami a primátorkou. "Rozhodla som sa kandidovať, pretože považujem za kľúčové, aby v meste zavládla spolupráca, aby primátor a poslanci spolu komunikovali a mesto posúvali vpred, či už ekonomicky alebo spoločensky," povedala TASR.

Ako ďalej uviedla, zostavila silný tím ľudí zo všetkých oblastí života, odborníkov, ktorí nikdy predtým neboli v politike. "Sú to ľudia, ktorí majú svoju víziu a ambície a ktorí vedia spolupracovať," pripomenula. Spolu s Árvaiovou ohlásila v stredu kandidatúru na post mestskej poslankyne riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá a podnikateľ a bývalý riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica Róbert Kurčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie