Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pozrite si zhrnutie aktualít v relácii Udalosti 22 z dňa 15. marca 2023
Zdielať na

Pozrite si zhrnutie aktualít v relácii Udalosti 22 z dňa 15. marca 2023

BRATISLAVA / O tom, či naše Migy posunieme Ukrajincom, sa ani teraz definitívne nerozhodlo, no už aspoň vieme, že sa o tom nebude rozhodovať v parlamente. Aj v stredu, 15. marca, sme pripravili súhrn tohto najdôležitejšieho, čo priniesol deň. Zodpovednosť za Migy prevzala vlády, podľa Hegera o ich ďalšom osude rozhodnú ministri. Napätie po páde amerického dronu eskaluje, Kremeľ aj Washington sa navzájom obviňujú. Najprv zemetrasenie a teraz ničivá voda. Juhovýchod Turecka zasiahli povodne.

O budúcnosti slovenských Migov rokoval v utajenom režime parlamentný výbor pre Obranu a bezpečnosť. Rokovanie prinieslo niekoľko paradoxov. A zároveň aj takmer miliardovú ponuku, ktorú by sme výmenou za stíhačky mohli dostať. Téma bojových lietadiel sa už dostala aj na rokovanie vlády. Tá o ich ďalšom osude stále nerozhodla.

Právo rodičov alebo zákonného zástupcu byť so svojím dieťaťom v nemocnici. To chcela uzákoniť poslankyňa SaS Vladimíra Marcinková. Návrh aj prešiel prvým čítaním, lenže teraz ho poslankyňa stiahla - pretože aj napriek dohodám sa objavili pozmeňujúce návrhy, s ktorými podľa svojich slov nemohla súhlasiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie