Skoro jasno
26°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Aktuálne témy v Policajnom zbore
Zdielať na

Aktuálne témy v Policajnom zbore

BRATISLAVA / Pozrite si tlačovú besedu Ľubomíra Soláka. Ten povedal, že inšpiráciou pre zmeny v zbore, akou bolo napríklad zrušenie NAKA, bol český model. Naznačil, že Národná kriminálna agentúra mala málo prípadov. Solák priznal, že transformáciu musel vysvetľovať aj v Bruseli. Ten sa obával, že Slovensko prestane vyšetrovať závažné trestné činy.

K odchodu policajtov povedal, že rovnaké problémy majú aj iné krajiny.. K dnešnému dňu dalo výpoveď 1170 policajtov, a pravdepodobne toto číslo ešte porastie v septembri. Podobné straty podľa prezídia zaznamenal zbor aj v predchádzajúcich rokoch. Situáciu treba podľa Soláka jednoznačne riešiť, chce zatraktívniť toto povolanie a zlepšiť nábor. Priznáva, že najviac policajtov chýba v základných zložkách a môže to negatívne ovplyvniť rýchlosť ich dojazdu na miesto činu.

Policajné vedenie sa vyjadrilo aj k novele trestného zákona a zvýšeným krádežiam, o ktorých hovorili niektoré obchodné reťazce. Podľa analýz prezídia sa počet krádeží za týždeň zatiaľ zásadne nelíši od rovnakého týždňa minulého roku.

Súvisiace články

Najčítanejšie