Štúdio 24: Potrebujeme tony chleba z cudziny?
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Každý rok príde na Slovensko vyše 5 500 kamiónov pečiva z Belgicka, Nemecka a Poľska. V reťazcoch sa predáva bez jasného označenia krajiny pôvodu a spotrebitelia často ani nevedia, odkiaľ výrobky pochádzajú. Navyše sa na naše kuchynské stoly dostávajú tieto výrobky po tisícoch prepravených kilometrov, čím strácajú čerstvosť. Našim pekárom sa to prirodzene nepáči a aj preto sme privítali v Štúdiu 24 ich zástupcu, Milana Lapšanského zo Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov.