Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Tlačová beseda: V rozlúčkovom zápase Hossu sa predstavia Lidström či Chára
Zdielať na

Tlačová beseda: V rozlúčkovom zápase Hossu sa predstavia Lidström či Chára

TRENČÍN, BRATISLAVA / Na JOJ 24 ste naživo sledovali tlačovú besedu bývalého hokejového reprezentanta Mariána Hossu k rozlúčkovému zápasu. Ten sa bude konať v Trenčíne na Zimnom štadióne Pavla Demitru 18. augusta o 18.00 h.

Fanúšikovia by si tak na rozlúčkovom stretnutí "Goodbye Game" naživo mohli vychutnať hokejové umenie hráčov, akými sú Marián Hossa, Zdeno Chára, Peter Bondra, Martin Havlát, bývalý Hossov spoluhráč z Chicaga Dustin Byfuglien, s ktorým v roku 2010 získali Stanley Cup, či švédsky hokejista Nicklas Lidström.

"Je to niečo také, čo nemá šancu slovenský fanúšik zažiť," povedal Hossa. "Jasné, že počas MS tu boli zaujímavé mená. Možno práve tí hráči, ktorých fanúšikovia sledovali v NHL a nemali možnosť prísť do USA, tak teraz sa snažíme, aby práve ich mohli uvidieť. Síce už po kariére, ale stále sú to osobnosti, ktoré sú v Sieni slávy. Niektorých dresy visia pod strechou štadióna," uviedol člen Hokejovej siene slávy v Toronte.

Celkovo má byť oslovených 33 hráčov, z toho traja brankári. V menoslove budú prevažne bývalí spoluhráči Mariána Hossu z jeho pôsobísk v zámorskej profilige: "Napísal som si zoznam hráčov, s ktorými som prežil najviac, utkveli mi v pamäti a sme stále v kontakte. Začal som oslovovať hráčov. Ešte som neoslovil všetkých, ktorých mám v pláne. Počítame aj s tým, že nie všetci budú môcť prísť. Do akcie zostáva tri a pol mesiaca, a tak niekto môže prisľúbiť účasť a niečo do toho môže prísť. Verím, že z tých, čo potvrdia účasť, tak 90 percent príde."

Medzi oslovených hráčov patrí aj dlhoročný kapitán Chicaga Blackhawks Jonathan Toews. "S Johnym som mal zaujímavú debatu. On si zoberie čas na rozmyslenie, váži si to. Momentálne však bude záležať na tom, či bude pokračovať v kariére. Keď sa rozhodne skončiť, tak bude mať viac času, potom je vyššia šanca, že príde," povedal Hossa.

Rozlúčkový zápas Mariána Hossu bude mať aj charitatívny rozmer, po jeho odohratí jednotliví hráči podpíšu svoje špeciálne dresy a tie poputujú do dražby: "Cieľom je pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú."

Súvisiace články

Najčítanejšie