Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Krásne gesto Lobotku: Srdcervúci odkaz dievčatám, ktorým osud nedoprial zdravie
Zdielať na

Krásne gesto Lobotku: Srdcervúci odkaz dievčatám, ktorým osud nedoprial zdravie

PIEŠŤANY / Jedna sa spolieha na invalidný vozík, druhá na neustálu pomoc príbuzných. Eliška má 23 rokov, Timea len 5 - obe nedokážu chodiť, no s osudom chcú bojovať a nedávno dostali veľkú pomoc.

Vďaka peniazom z Projektu Integrácia absolvujú obe dievčatá pobyt, ktorý im má pomôcť k tomu, aby sa raz postavili na nohy. Čaká ich intenzívny rehabilitačný program - od fyzickej aktivity po manuálnu terapiu, stimuláciu nervového systému a logopédiu.

Eliška bola kedysi nádejnou tenistkou. Láska k pohybu by jej mohla pomôcť. "Je to tu veľmi pekné a určite sa teším na túto novú skúsenosť," povedala Eliška. "Timejka potrebuje rehabilitovať stále, aby sa jej ten zdravotný stav zlepšoval, dúfam, že jej to ďalej pomôže v napredovaní," povedala Lenka Kucková, mama Timey.

Eliška aj Timea dostali viacero milých pozorností. Futbaloví reprezentanti Stano Lobotka a Martin Šviderský im poslali podpísané dresy. Záložník Neapolu navyše pripojil aj osobný odkaz: "Chcel by som vám zaželať hlavne veľa síl, aby ste sa nevzdávali a aby ste bojovali, lebo na konci určite budete víťazi, aj keď si to možno nemyslíte alebo si neveríte. Musíte byť silní, musíte dať do toho všetko a uvidíte, že sa ten život zmení a bude krásny. Držím vám palce, nikdy sa nevzdávajte."

Najčítanejšie