Spektrum 24 o tajomstvách čokolády
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Čokoláda neodmysliteľne patrí k sviatočnému obdobiu. Netradične sme sa na túto zmes pozreli z chemického pohľadu. Organický chemik Peter Szolcsányi priblížil, že existuje viac ako 600 zlúčenín, ktoré viac či menej vplývajú na chuť a vôňu čokolády. Z nich dominuje približne 30 molekúl. Ak by sme ich namiešali v presnom pomere, získali by sme čokoládovú chuť a vôňu na nerozoznanie od skutočnej čokolády. A vedeli ste, že biela čokoláda vlastne nie je čokoládou? Viac v ďalšom Spektre 24.