Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Pozrite si zhrnutie aktualít v relácii Udalosti 22 z dňa 1. marca 2023
Zdielať na

Pozrite si zhrnutie aktualít v relácii Udalosti 22 z dňa 1. marca 2023

BRATISLAVA / Vladimír Lengvarský končí ako minister zdravotníctva, prezidentku požiada o odobratie poverenia. Na železničnej stanici v Žiline sa vykoľajil vlak SuperCity Pendolino smerujúci z Prahy do Košíc. Ukrajinci sa stále snažia ubrániť Bachmut, no situácia je mimoriadne vážna - Rusi nasadili najlepšie, čo majú. Grécko dnes zasiahla obrovská tragédia. Pri nočnej zrážke vlakov zahynulo najmenej 38 ľudí a ďalší bojujú o život. Môže za to zrejme ľudské zlyhanie. Aj takého udalosti žiaľ priniesol prvý marcový deň.

Na Akadémii Policajného Zboru v Bratislave sa stala nešťastná udalosť. Zo zatiaľ nezistených príčin dlhoročný skúsený inštruktor postrelil 20-ročnú žiačku. Tá skončila s poraním chrbtice v nemocnici.

Grécko je v šoku. Pri nočnej zrážke dvoch vlakov neďaleko mesta Larisa zahynulo najmenej 38 ľudí. 85 ďalších sa zranilo. Viacero bojuje o život na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Záchranári upozorňujú, že počet obetí bude zrejme ešte stúpať. Desiatky ľudí sú stále nezvestné. Za tragédiou je zrejme zlyhanie ľudského faktora.

V Británii už začínajú s prípravami na májovú korunováciu kráľa Karola III. Pustili sa do reštaurovania historického korunovačného trónu. Ten má viac než 700 rokov a sedeli na ňom všetci významní britskí panovníci. V britskej kráľovskej rodine ide zrejme o najstarší kus nábytku, ktorý doposiaľ slúži svojmu pôvodnému účelu.

Súvisiace články

Najčítanejšie