Zatiahnuté
22°
Bratislava
Alica
6.9.2024
Hrozivý nález: Telo mladého muža objavené na slovensko-ukrajinskej hranici
Zdielať na

Hrozivý nález: Telo mladého muža objavené na slovensko-ukrajinskej hranici

SLOVENSKO / UKRAJINSKÁ HRANICA / Otrasný nález čakal policajnú hliadku na slovensko – ukrajinskej hranici. Služobný pes tam našiel mŕtveho mladého muža. Telo podľa polície ležalo v lese niekoľko dní a poznajú už aj jeho totožnosť.

Telo mladého muža našiel služobný pes, špeciálne vycvičený na vyhľadávanie ľudí. Telo ležalo v lese na slovensko – ukrajinskej hranici. Podľa hraničnej polície bol mladý muž mŕtvy niekoľko dní a je známa už aj jeho identita.

"Zosnulý je podľa dokladov 29-ročný obyvateľ Poltavska. Vedľa muža sa našiel ruksak s pasom, osobnými vecami a peniazmi," uviedla hovorkyňa pohraničnej služby Ukrajiny Elena Tračuk.

Polícia nenašla žiadne známky násilnej smrti. Dátum a príčinu úmrtia určia prizvaní znalci. Hraniční policajti znova upozorňujú ľudí na to, aby zbytočne neriskovali svoje životy v ťažkom teréne pozdĺž hraničnej čiary. "Vzhľadom na túto udalosť opäť upozorňujeme, že hory na hranici predstavujú vysoké nebezpečenstvo pre ľudí, ktorí nemajú miestnu znalosť," varovala Tračuk.

"Evidujeme prípady, kedy po predvedení na základný útvar bolo nutné privolať ku migrantovi tím rýchlej zdravotníckej pomoci. Dôvodom bola vyčerpanosť a celková únava," priblížila hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Agnesa Kopernická.

Zisťovali sme, kde je terén na našej východnej hranici najťažší na zdolanie. "Celý severný hornatý úsek slovensko-ukrajinskej hranice môžeme považovať za rizikový z hľadiska bezpečnosti pri neoprávnenom prekročení vonkajšej hranice, hlavne úseky v služobnom obvode OHK PZ Zboj a OHK PZ Ulič," osvetlila Kopernická.

Práve v tejto oblasti prišiel o život cudzinec pred štyrmi rokmi v máji, kedy boli v dolinách síce príjemné teploty, no na vyššie položených miestach hranice sa strhla snehová búrka. Muži vyhýbajúci sa odvodu do armády sa snažia utekať aj cez rieku Tisa, kde sa ich od začiatku ruskej invázie na Ukrajine utopilo už vyše 20.

Súvisiace články

Najčítanejšie