Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Štáb TV JOJ na Ukrajine: Tri ruské rakety dopadli iba pár desiatok kilometrov od našich hraníc. Smerovali na Ľvov
Zdielať na

Štáb TV JOJ na Ukrajine: Tri ruské rakety dopadli iba pár desiatok kilometrov od našich hraníc. Smerovali na Ľvov

UKRAJINA / Vojna na Ukrajine sa znova priblížila mimoriadne blízko k Slovensku. Útoky blízko našich hraníc smerovali na železničnú trať v oblasti Ľvova. Hlásia piatich zranených. Priamo na mieste dopadu rakiet bola reportérka TV JOJ Katka Kleknerová. Zábery poškodenej železničnej infraštruktúry je ale možné zverejniť až keď to dovolí bezpečnostná služba Ukrajiny.

Je to už druhý raketový útok takto blízko pri Slovensku. Tunel, na ktorý bol namierený je jediným v Karpatoch západným smerom a patrí medzi najdlhšie na Ukrajine. Nakrúcať priamo na mieste dopadu rakiet nie je dovolené. "Následkom útoku bolo zranených päť ľudí, štyria z nich mali stredne ťažké zranenia. Našťastie nik nezomrel," vysvetlil Maxim Kozickyj z Oblastnej štátnej administratívy. "Už sme si aj zvykli na tie rakety, prekliaty Putin," vyjadril sa cestujúci vo vlaku.

"V ostatných 24 hodinách sme zaznamenali v obci Medzibrodie, v rajóne Skole, vo Ľvovskej oblasti útok 3 raketami. Jednalo sa o útok na železničnú infraštruktúru, konkrétne išlo o železničný tunel," dodal hovorca ozbrojených síl SR Štefan Zemanovič. Ten ale poškodený nebol a rozsah škôd zatiaľ nie je známy. Meškania vlakov pocítili cestujúci na viacerých železničných staniciach. "My sme normálne nastúpili do vlaku a vo Ľvove počas jazdy nám povedali, že musíme čakať, pretože trať zbombardovali," vyjadrila sa cestujúca vo vlaku. Podľa ukrajinských médií došlo k výbuchom krátko pred polnocou a dovedna meškalo takmer 20 vlakov.

"Cestujúcim sme už zabezpečili bezplatné autobusy. Viete, ľudia si už zvykli, nikto nepanikári, veľmi pokojne to vzali a my im pomáhame, ako len môžeme," vysvetlila výkonná riaditeľka vlakovej stanice Svitlana Lukač. Zhruba pred mesiacom Rusi zaútočili aj na elektrostanicu na železničnej stanici v malom meste Volovec. To leží od Slovenska iba 50 kilometrov vzdušnou čiarou. "O dôvodoch, prečo sú tieto útoky zamerané rovnako ako pred mesiacom na mesto Volovec na takéto objekty, sa môžeme len domnievať, ale ide o infraštruktúru, ktorá sa využíva na prepravu ľudí a materiálu," dodal Zemanovič.

Súvisiace články

Najčítanejšie