Skoro jasno
17°
Bratislava
Miloslav
3.7.2024
Biely prášok a predseda komisie pod vplyvom alkoholu. Toto sú Eurovoľby 2024
Zdielať na

Biely prášok a predseda komisie pod vplyvom alkoholu. Toto sú Eurovoľby 2024

PALÁRIKOVO / Hlasovanie v troch volebných okrskoch v Palárikove bolo prerušené. V obci zasahovali hasiči. Stalo sa tak krátko pred deviatou hodinou ráno. Biely prášok je podľa našich informácií škrob. Pri prvotnom skúmaní malo ísť o puding, pri bližšom skúmaní zistili, že je to škrob.

Podľa informácií JOJ 24 našli medzi obálkami približne pol kávovej lyžičky bieleho prášku. Potvrdil to aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a prezident Policajného zboru Ľubomír Solák. Budovu evakuovali, moratórium sa predĺži asi o tri hodiny. Volebnú miestnosť otvorili o 12.00 h, moratóriom sa týmto predĺžilo do 01.00 h. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduarda Burdu. 

Šutaj Eštok: Buďme, prosím, uvedomelí 

"Bol som informovaný, polícia v tomto smere už koná. Mrzí ma, že také incidenty sa dejú, ako keby sme stále neboli poučení. Niektorí občania si myslia, že toto je nejaká zábava, ale nie je, ohrozujú aj priebeh volieb, aj bezpečnosť ostatných. Chcem všetkých vyzvať, aby sme boli uvedomelí a nerobili takéto veci," povedal Šutaj Eštok. 

Podľa našich informácií bola miestnosť uzavretá minimálne hodinu a pol. Dve z troch volebných miestností v Palárikove sú opäť otvorené. Informovala o tom polícia. "Tretia volebná miestnosť zostáva uzatvorená do zistenia predbežného výsledku závažnosti neznámej látky laboratóriom civilnej ochrany," uviedla Zuzana Hrabovská z komunikačného odboru Prezídia Policajného zboru. "Na miesto boli vyslané ďalšie hliadky PZ a policajti kriminálnej polície, ktorí aktuálne realizujú potrebné úkony v nevyhnutnom rozsahu," dodala Hrabovská.

Ďalší incident zaznamenali v Poprade. Občan predkladal rôzne kópie písomností pod svojim menom

Ďalší incident, ktorý polícia zaznamenala, sa stal v Poprade. Kontaktoval ju občan s tvrdením, že mu neumožnili voliť. "Pri následnom preverení políciou bolo zistené, že oznamovateľ vo volebnej miestnosti predkladal rôzne kópie písomností vyhotovené pod jeho menom, zároveň však odmietol preukázať svoju totožnosť občianskym preukazom," uviedla policajná hovorkyňa.

Polícia bola privolaná k predsedovi komisie pod vplyvom alkohol

Polícia preverovala aj oznámenie z Trnavy. Predseda okrskovej volebnej komisie mal nastúpiť do komisie pod vplyvom alkoholu. Privolanou policajnou hliadkou bola vykonaná opakovaná dychová skúška, ktorá potvrdila u predsedu komisie pozitívny výsledok. Udalosť nemala vplyv na narušenie a priebeh konania volieb. Vec bola odovzdaná Okresnej volebnej komisii v Trnave k ďalšiemu riešeniu.

Súvisiace články

Najčítanejšie