Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Check-in: krajina najčistejšieho vzduchu a Santa Clausa, Laponsko
Zdielať na

Check-in: krajina najčistejšieho vzduchu a Santa Clausa, Laponsko

BRATISLAVA / Chladná krajina, ktorej jedinečné zážitky a spomienky na ňu vás zahrejú pri srdci. Nechajte prejaviť nadšenie svojho vnútorného dieťaťa na mieste, kde raduje Santa Claus. Vitajte v krajine najčistejšieho vzduchu na svete. Laponsko sa vám vryje pod kožu tak, že aj odtlačok palca budete mať odteraz iný.

Nasadnite na snežný skúter a obdivujte krajinu sobov. Urobte si so svojimi deťmi stopy v snehu a dajte príležitosť mäkkému chlebovému syru leipäjuusto s čučoriedkami. Spoznajte bližšie domov svojráznych Saamov v jedinečnom národnom odeve, ktorí kedysi žili nomádskym spôsobom života a putovali spolu so sobmi.

Precíťte na vlastnej koži kúzelnú atmosféru fínskej zimy a zažite noc v sklenenom iglu, odkiaľ možno pozorovať čarovnú arktickú oblohu. Držte si palce, možno zazriete aj polárnu žiaru. Zoznámte sa s obľúbenými a energickými psíkmi Husky a vychutnajte jazdu na psích záprahoch alebo navštívte vedecké centrum a múzeum Arktikum nabité informáciami o miestnej prírode, kultúre či histórii.

Presmerujte pozornosť na novú, cestovateľskú reláciu Check-in. „Túlajte“ sa pútavými miestami našej planéty v spoločnosti moderátora a sprievodcu Marcela Šmátrala. Poznávajte, vnímajte a checkujte sa každú sobotu na „pravidelnej linke“ Tv JOJ 24.

Súvisiace články

Najčítanejšie