Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Check-in: Zanzibar, ostrov korenia
Zdielať na

Check-in: Zanzibar, ostrov korenia

BRATISLAVA / Pozrite si novú reláciu pre cestovateľov, Check-in. Moderátor so šéfkou cestovnej kancelárie Norou Fedorovou si v štúdiu rozoberú zaujímavé dovolenkové destinácie. V prvej časti sa dozviete viac o Zanzibare.

Strechou mu je zlatistá obloha tesne pred západom slnka a kobercom pláž s jemným, bielym pieskom. Miestna fauna udáva tempo a príťažlivé tajomno domácich rezonuje ešte dlho po návrate domov. Vitajte na ostrove klinčekov, na Zanzibare.

Domov vzácnej červenej opice Colobus, ale aj rodisko slávneho Freddieho Mercuryho. Miesto najkrajších pláží obmývaných Indickým oceánom, ako aj záhadných a usmievavých Masajov. Zanzibar si pamätá stopy jedného z najväčších cestovateľov a prieskumníkov, Davida Livingstone-a, ako aj príchod ománskych Arabov či portugalských prieskumníkov.

Zvolajte optimistické Hakuna Matata a cíťte sa bezstarostne. Pocíťte vietor v chrbte na tradičnej rybárskej loďke dhow a vyberte za delfínmi alebo navnímajte atmosféru podvečerného Stone Town, ako aj chute miestnej kuchyne. Každým sústom zemiakovej pochúťky urodžo s kari fazuľovými knedličkami spoznáte Zanzibar o kúsok viac. Priama linka z Bratislavy alebo Košíc je presne to, čo váš exotický pobyt urobí pohodlným. Na ostrov prevoňaný korením sa dnes dá presunúť už za 10 hodín.

Presmerujte pozornosť na novú, cestovateľskú reláciu Check-in. „Túlajte“ sa pútavými miestami našej planéty v spoločnosti moderátora a šéfky cestovnej kancelárie, Eleonóry Fedorovej. Poznávajte, vnímajte a checkujte sa každú sobotu na „pravidelnej linke“ TV JOJ 24.

Súvisiace články

Najčítanejšie