Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Analytik Porubský o cenách nehnuteľností: Ceny klesajú všade, okrem bratislavského Starého Mesta
Zdielať na

Analytik Porubský o cenách nehnuteľností: Ceny klesajú všade, okrem bratislavského Starého Mesta

BRATISLAVA / Na konci minulého roka priemerná cena bytov na Slovensku klesala a to vo všetkých regiónoch. Napriek niektorým prognózam je však pokles všade len v jednotkách percent. O vývoji cien nehnuteľností hovoril v Štúdiu JOJ 24 analytik portálu Nehnuteľnosti.sk Peter Porubský.

Oplatí sa ešte kupovať investičné byty? Mali by kúpiť byt tí, čo chcú bývať, alebo je pre nich lepšie počkať? 

"Bratislava ako najväčší trh je cenovo niekde inde ako zvyšok Slovenska, ale trend korekcie cien je viditeľný naprieč celým Slovenskom. Špecifická je tým, že ceny sú rádovo vyššie. Keď ceny klesajú podobne na celom Slovensku, v hlavnom meste sa to nominálne prejaví najviac," vysvetlil analytik Porubský.

Slováci počúvali zväčša len o raste, teraz ponuka na realitnom trhu narástla. "Posledné roky boli vo výhode predávajúci, teraz sa to vyrovnáva. To je veľmi dobré, tak by mal fungovať trh," priblížil.

Najväčší trh je podľa Porubského v oblasti dvojizbových bytov. "Pri trojizbových bytoch sú tie ceny už priveľmi vysoké. Bratislava Staré Mesto stále narastá, keďže pri 3-izbových bytoch sa bavíme o sume do 600-tisíc eur."

Pozrite si vo videu celý rozhovor s analytikom.

Súvisiace články

Najčítanejšie